From: Regnskabsskolen/Anette Sand <post@regnskabsskolen.dk>
Subject: Gratis downloads og nye kurser

Hej Læser

Rigtig godt nytår! Her i Regnskabsskolen tager vi hul på et år med nye kurser på programmet, og vi glæder os til at møde mange af jer enten her i Valby eller på et af vores e-kurser

Nyt momskursus

[Billede af Birger og Anette]

Den 20. februar holder Anette og Birger et eftermiddagskursus, hvor du bliver opdateret på de momsregler, der ligger lidt ud over det sædvanlige. Det kommer både til at handle om regler i Danmark og ved handel inden for EU. 

Emnerne bliver blandt andet: EU-handel med varer og ydelser, moms ved trekanthandel inden for EU, dokumentationskrav ved salg inden for EU, de såkaldte “quick fixes”, som har til formål at minimere momssvindel og forenkle momsen på tværs af landegrænser (pr. 1.1.20), tilbagesøgning af moms fra andre EU-lande, splitmoms, kunstnermoms, moms ved gavekort (nye regler 2019) og moms i forbindelse med reklame og repræsentation.

Læs detaljerne, og tilmeld dig her:

Moms i Danmark og udland – opdatering på reglerne

Onlineaviser er også momsfritaget

I 2019 blev det vedtaget at også elektroniske aviser er momsfritaget på linje med de trykte aviser. Men man kan naturligvis ikke kalde hvad som helst for en elektronisk avis og slippe for momsen. Der er nogle krav til en publikation, hvis den skal anses for at være en avis. Dem kan du læse mere om på Anettes blog:

Onlineaviser er også momsfritaget

Rejseafregningsskemaet 2020 er klar

Som altid kan du hente det opdaterede rejseafregningsskema på Anettes blog. For det nye år finder du det her:

Rejseafregningsskemaet 2020

Vær omhyggelig med kørebogen

På sin blog nævner Anette en sag, hvor en kørebog var så sjusket udfyldt, at kørselsgodtgørelsen blev skattepligtig. Der var både tale om mangelfulde oplysninger, og at en del af de oplysninger, der var, var angivet med ulæselig håndskrift. Og det blev dyrt.

Så: Husk nu at føre en ordentlig kørebog!

Hvad enten du er til regneark eller gammeldags kuglepen og papir, kan du finde det på bloggen. Download arkene her:

Sjusket kørebog giver skattepligt

Månedens bog med rabat: Skat og moms - får du dine fradrag

[Månedens bog: Skat og moms - får du dine fradrag?

Kan du få moms retur på biler, repræsentation, kunst, personaleudgifter m.v.? Hvad med skattefradrag på frynsegoder, sundhed, frokostordninger, hjemmearbejdsplads, software, gaver og meget mere? De spørgsmål – og mange flere – finder du svarene på her i Skat og moms - får du dine fradrag? Og her i januar sparer du 20 % på den med rabatkoden '20tilmig'.

Køb den her: Skat og moms - får du dine fradrag?

Kom med på Uniconta-kursus i næste uge

I næste uge - d. 9. og 10. januar - underviser Birger på 2-dageskurset Bogføring og årsafslutning med Uniconta. Kender du ikke Uniconta, vil du måske lige høre, hvad Anette har at sige om det, på videoen her (klik på billedet - så åbner videoen i din browser):

[Video med Anette om Uniconta]

Der er endnu plads, og du kan du tilmelde dig her, hvor du også kan læse om indholdet: Bogføring og årsafslutning med Uniconta 

Iværksætter 2020 kan nu downloades

Da du i sin tid skrev dig op til nyhedsbrevet her, fik du vores årlige iværksætterhåndbog. Derfor får du her et link til den opdaterede udgave Iværksætter 2020. Du kan downloade den her:

Iværksætter 2020

De bedste hilsner
Regnskabsskolen