From: Regnskabsskolen/Anette Sand <post@regnskabsskolen.dk>
Subject: Iværksætterkursus - hvis du er ledig, hjemsendt eller fuld af gode ideer

Hej Læser

Vi håber, du er ved godt mod. Her i Regnskabsskolen arbejder vi stadig hjemmefra (dog med kig til kontoret dagligt, så du kan stadig aflevere dine bilag hos os, hvis du har brug for det, og vi sender stadig bøger fra vores webshop). Undervisning og bogfør-med-aftaler klarer vi online.

En ny dagligdag sætter gang i nye initiativer, så vi har flere nye (online)tiltag på programmet, som vi vil fortælle dig om i dag:

Nyt 6-ugers iværksætterkursus

[Billede: Kursus i iværksætteri]

Den 11. maj går vi i samarbejde med Nyledige i luften med kurset Iværksætteri med fokus på økonomi.

Overvejer du at starte en virksomhed? Eller skal du arbejde i en ung virksomhed? Så har du nu mulighed for at deltage i et 6-ugerskursus i iværksætteri med særlig fokus på den økonomiske del.

Vi kommer rundt om iværksætterøkonomien set fra mange sider og med mange forskellige eksempler, og du får mulighed for at arbejde med økonomien i din egen iværksættervirksomhed, hvis det er relevant for dig.

Efter kurset vil du være i stand til at arbejde professionelt med budgetter – for eksempel etablerings-, drifts- og likviditetsbudgetter til brug i virksomheden. Du vil kunne organisere arbejdet i bogholderiet og have erfaring med praktisk bogføring i e-conomic. Du vil have overblik over opgaverne i forbindelse med årsafslutningen i bogholderiet og følge materialet til dørs. Herudover vil du have fået en håndfuld redskaber, som er nyttige i kommunikationen omkring virksomheden, og få lejlighed til at øve dig i præsentation af virksomhedens idé, produkter og – hvis du vil – forretningsplan.

Kurset foregår online med daglige møder med underviseren og kortere eller længere faglige oplæg. Herudover er der videoinstruktioner, opgaver med løsninger, og du får masser af gode opslagsbøger, du kan bruge både i undervisningen og senere.

Lyder det som noget for dig? Så læs mere her, hvor du også kan tilmelde dig: Iværksætteri med fokus på økonomi

Obs! Du behøver ikke være ledig for at gå på kurset.

Kortere forløb (fjernundervisning) - med lønkompensation

Vi nævnte det i sidste nyhedsbrev, men der er kommet et kursus mere, så det er værd at nævne igen:

Vi har et nyt (fjernundervisnings)kursus på programmet, der varer i 2 uger. Næste hold starter d. 16. april - altså i næste uge:

Kurset er et AMU-forløb, og det hedder Grundlæggende virksomhedsøkonomi og bogføring for begyndere.

Når du tager et AMU-kursus, kan du søge om VEU-godtgørelse. Det gælder også dig der er selvstændig. (Dog er der nogle uddannelsesmæssige begrænsninger - dem kan du læs om her: AMU-kurser med VEU-godtgørelser.)

Satsen er 4.405 kr. pr. uge, og du kan derfor få refunderet 8.810 kr. før skat for tabt arbejdsfortjeneste i de to uger, kurset varer.

Det koster 1.260 kr. at deltage i kurset.

Det nye er at vi har fået et tilsvarende kursus for fodterapeuter - naturligvis med fokus på de særlige regler der gælder dér. Dét kursus koster 1.132 kr., og der gælder de samme regler for VEU-godtgørelse.

Læs mere om de to forløb her - hvor du også finder info om VEU-godtgørelse og links til tilmelding:

Grundlæggende virksomhedsøkonomi og bogføring for begyndere

Økonomikursus for fodterapeuter

Månedens bog: Løn og lønbogføring for begyndere

[Billede af månedens bog]

Bogen er skrevet til dig, som skal i gang med at køre løn og lønbogføre for første gang. Du får en gennemgang af de vigtigste regler om løn, feriepenge og forskellige løndele – og deres skattemæssige behandling, for uanset om du bare skal udbetale løn til dig selv eller har ansatte, skal formalia overholdes.

Bogen giver desuden en indføring i den nye ferielov – og den overgangsordning, der skal bruges, indtil den er fuldt implementeret.

Du sparer 20 % her i april med rabatkoden '20tilmig'. Køb bogen her: Løn og lønbogføring for begyndere

Webinarer om regeringens hjælpepakke - se optagelserne her

Den 25. marts holdt vi et webinar sammen med statsaut. revisor Søren Revsbæk, hvor han fortalte om regeringens hjælpepakke. Det webinar har vi valgt at gøre tilgængeligt for dig, så du kan se det her: Regeringens hjælpepakke - webinar for små virksomheder (optagelse) (bemærk at Søren siden rettede sine slides, så du bør hente de opdaterede slides her.)

I går holdt Søren så et opfølgningswebinar, og det kan du se her: Opfølgningswebinar om hjælpepakken

Så har vi bare tilbage at ønske dig en rigtig god påske.

De bedste hilsner
Regnskabsskolen