From: Regnskabsskolen/Anette Sand <post@regnskabsskolen.dk>
Subject: Ny grænse for straksafskrivning og skattefri gavekort

Regeringen håber på investeringslyst

Hej Læser

Der er flere tiltag fra Folketingets side for at sætte investeringslysten i vejret hos virksomhederne, og et par af dem kan du læse om herunder.

Her i Regnskabsskolen er vi trukket i kontortøjet igen og har lukket op for vores fysiske kurser (naturligvis med nødvendig afstand, sprit m.m.). Kursuskalenderen kan du som altid se her.

Beløbsgrænsen for straksafskrivning hæves kraftigt

“Straksafskrivning af småaktiver” er en beløbsgrænse vi selvstændige går op i, for den betyder, at der f.eks. er en grænse for, hvor dyr en computer vi kan købe i firmaet, hvis vi gerne vil trække hele udgiften fra i år.

Computere

Sidste år var grænsen 14.100 kr., og på Skatteministeriets officielle liste over taksterne står der lige nu, at satsen for 2021 er 14.400 kr.

Der er imidlertid vedtaget en ændring i afskrivningsloven, som forventes at træde i kraft i morgen, og det betyder, at beløbsgrænsen for straksafskrivning af småaktiver hæves til 30.000 kr. for anskaffelser foretaget den 23. november 2020 og derefter. Det er jo en betydelig ændring!

Læs mere på Anettes blog: Beløbsgrænsen for straksafskrivning hæves kraftigt

Bliv bogholder online (eller efter sommerferien)

I sidste uge startede årets 2. hold kursister på vores Diplomkursus for bogholdere, og det var dejligt at kunne åbne dørene til kursuslokalet her i Valby igen, selv om onlineformatet også fungerer glimrende. Og netop onlineformatet er værd at kigge på, hvis du gerne vil i gang med det samme. Næste hold med fysisk fremmøde starter nemlig først d. 12. august, og det er længe at vente, hvis du står og skal forbedre dine jobmuligheder lige nu og her!

Vores e-kursus er "blended learning" - dvs. at ud over at få adgang til alt materialet med det samme, så du kan tage kurset i dit helt eget tempo - hjemme fra sofaen - så har du også adgang til en underviser. Du er altså ikke helt overladt til dig selv som på mange andre e-kurser. Vi skal nok få dig godt i mål med din eksamen, også når du vælger onlineformatet.

Læs om Diplomkursus for bogholdere her - og vælg selv, om vi ses online eller d. 12. august.

Skattefri gavekort til oplevelser

Som arbejdsgiver må du gerne give dine ansatte smågaver i løbet af året, uden at medarbejderne skal betale skat af værdien. Det kan du op til en bagatelgrænse på 1.200 kr. (2021). Nu har man vedtaget et nyt lovforslag, der lægger lidt til:

Oven i den eksisterende bagatelgrænse må du her i 2021 give medarbejderne oplevelsesgavekort, uden at de bliver beskattet af værdien. Også her er bagatelgrænsen 1.200 kr. Læs mere på Anettes blog: Gavekort til oplevelser bliver skattefrie i år

Månedens bog - spar 20 % på Iværksætteri for fattigrøve

Månedens bog er til dig der går med iværksætterdrømme - men måske ikke har den helt store økonomi at investere til at begynde med.

Bogen kommer rundt om de opgaver, der ligger inden for økonomistyring, når man starter en ny iværksætter-virksomhed, og Anette deler gode råd til at slippe billigst muligt omkring mange af de udgifter, du møder som iværksætter.

Månedens bog - spar 20 %

Bestil Iværksætteri for fattigrøve her  Brug rabatkoden 20tilmig ved betaling - så bliver prisen endnu mere fattigrøvsvenlig!

OBS! Er du ny iværksætter vil vi i øvrigt gerne invitere dig til gratis informationsmøde - det næste er på torsdag i Valby, og du kan tilmelde dig her.

De bedste hilsner
Regnskabsskolen

P.S. Gik du glip af vores webinar om Skat og moms i marts? Så kan du se det her: https://www.facebook.com/178752435489495/videos/2997495347203692 (spol 15 minutter ind for at komme til indholdet).