From: Regnskabsskolen/Anette Sand <post@regnskabsskolen.dk>
Subject: Iværksættermesse, gratis webinar og nyt kursus i Vejle

Hej Læser

I næste uge, torsdag d. 9. november, deltager vi i den velkendte iværksættermesse Iværk&Vækst. Fra 10.15 til 10.30 kan du opleve Anette på Tool Box Scenen. Temaet er:

Forstå dit regnskab – og dine konkurrenters

Hvordan er et regnskab bygget op? Hvad er kapacitetsomkostninger? Hvad kan jeg bruge nøgletal til? Hvad tjener mine konkurrenter?

På dagen udkommer Anettes nye bog med samme titel, og den kan købes på messen for halv pris: 100 kr. inkl. moms.

Har du ikke mulighed for at komme med på messen, kan du bestille bogen i vores webshop og bruge rabatkoden 'messe' - så får du den trykte udgave til messepris, og vi sender bogen til dig et par dage efter.

Det er en lille, let læst bog, som gennemgår væsentlige begreber, du skal kende til, hvis du arbejder med virksomheders regnskab og økonomi.

Hovedvægten er lagt på gennemgang af årsrapporten og beregning af nøgletal med praktisk vejledning i, hvad de forskellige nøgletal kan bruges til. Du opfordres som læser til at
danne egne nøgletal som supplement til eller erstatning for de alment anerkendte nøgletal.

 

Ny bog: Forstå dit regnskab og dine konkurrenters

Du kan se det fulde program for Iværk&Vækst her, hvor du også kan købe billet: Iværk&Vækst 2017

Vi håber du kommer forbi vores stand og hilser på.

Har du styr på indberetningen af "reelle ejere"?

Som Anette skrev om tilbage i maj måned, skal alle selskaber senest d. 1. december i år indberette selskabets "reelle ejere" - som altså ikke behøver at være sammenfaldende med de faktiske ejere.

Dem, vi hidtil har skullet registrere, var de “legale ejere”, som er “personer eller virksomheder, der har stemmerettigheder eller kapital i en virksomhed”.

De reelle ejere, vi nu skal registrere, er “fysiske personer, der i sidste instans direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer en tilstrækkelig del af ejerandelene eller stemmerettighederne i virksomheden, eller som udøver kontrol ved hjælp af andre midler”.

“En tilstrækkelig del af ejerandelene eller stemmerettighederne” er desværre ikke en entydig størrelse. Som udgangspunkt svarer det til, at man ejer eller kontrollerer ca. 25 % af virksomheden, men man kan også eje mindre og stadig være legal ejer. For eksempel hvis man ejer 15 % af kapitalen, men samtidig har ret til at udpege bestyrelsesmedlemmer. Virksomheden skal altså lave en konkret vurdering af, hvem de reelle ejere er, og registrere det.

Der er tale om personer: Så hvis du ejer et holdingselskab, som ejer et driftselskab – så er det dig som person, der skal registreres som reel ejer i begge selskaber.

Indberetningen skal ske på virk.dk senest 1/12-17. Det er ikke svært, men vi hjælper gerne, hvis du har brug for det. Kontakt os i så fald på post@regnskabsskolen.dk

Styresignaler

Af og til henviser Anette på sin blog til et "styresignal fra SKAT". Men hvad er et styresignal egentlig?

De er særligt interessante og relevante for os, som er bogholdere eller revisorer: Når vi skal beslutte, om dette eller hint "går an", er det praktisk at vide, hvordan SKAT vil se på sagen. Og det kan styresignalerne fortælle os noget om. Læs mere om dem her: Styresignaler!

Nyhed: Lær bogføring i Vejle

Som noget helt nyt har du nu mulighed for at deltage i Regnskabsskolens ”Grundkursus i bogføring” (modul 1 i Diplombogholderuddannelsen) på en ny og alternativ måde, hvor der er fokus på, at du får maksimal udbytte af din indsats.

Kurset er tilrettelagt som en kombination af flere forskellige typer undervisning:

  • Fremmødedage i Vejle
  • Internetkonferencer på fastlagte tidspunkter
  • E-learning (videoer og tilhørende opgaver)
  • Individuel fjernundervisning, hvor du og din personlige underviser taler om pensum og dine udfordringer
  • Webinarer

For at give dig god tid til at arbejde med materialet, strækker kurset sig over seks uger med ca. en undervisningsdag pr. uge.

På dette vores allerførste hold i den form får du 5.000 kr. i rabat hvis du tilmelder dig senest d. 1. december 2017. Derfor er introprisen: 9.500 kr. ekskl. moms

Du kan se hele planen for kurset og tilmelde dig her: Grundkursus i bogføring i Vejle – med alternative undervisningsformer og individuel coaching

Vores alm. Diplombogholderhold der starter til januar,  er også åbent for tilmeldinger - det finder du her: Bliv diplombogholder i 2018

Gratis webinar på tirsdag

Er du bogholder? Så se her om ikke vores webinar på tirsdag om Fremtidens bogholderi er noget for dig: Gratis webinar om fremtidens bogholderi

Webinar om fremtidens bogholderi

Du kommer til at høre Anettes tanker om, hvordan bogholderrollen udvikler sig, og Dan Rose fra Bilagscan vil vise, hvordan processen omkring scan og indlæsning af bilag foregår nu.

Støttede din virksomhed Knæk Cancer i lørdags?

I lørdags sendte TV2 det store indsamlingsshow Knæk Cancer. Hvis din virksomhed støttede sagen, skal du huske, at du ikke nødvendigvis kan trække beløbet fra i dit regnskab. For at være fradragsberettiget skal en udgift skal medgå til at “erhverve, sikre og vedligeholde indkomsten” i virksomheden, og det er svært at argumentere for, at det er nødvendigt med donationer.

Er du i tvivl, så læs mere i Anettes indlæg her: Støttede din virksomhed Knæk Cancer?

De bedste hilsner
Regnskabsskolen

P.S. Du kan lige nå at være med i vores gætteleg på Facebook: Hvad bliver kørselstaksten for 2018? Vi trækker lod om 5 e-bøger, og konkurrencen slutter 1/11 til midnat.