From: Regnskabsskolen/Anette Sand <post@regnskabsskolen.dk>
Subject: Nyttig registrering eller overadministration?

Hvad kan vi lære af Erhvervsstyrelsen?

Hej Læser

Hvem ejer din virksomhed?

Man skulle tro, det gav sig selv, men der er flere slags ejere, og Erhvervsstyrelsen vil nu have, at vi - hvis vi har et selskab - skal registrere alle typer.

For et par år siden fik vi Det Offentlige Ejerregister, hvor alle ejere af selskaber skulle registreres. Der var dengang tale om de “legale ejere".

Men det er ikke længere nok. Fra d. 23. maj skal også "de reelle ejere" registreres.

Hvad forskellen er, kan du læse i Anettes seneste blogindlæg her: Ejerregistret: Nu skal også de reelle ejere registreres

Det er angiveligt et led i kampagnen mod økonomisk kriminalitet. Men kan den gavnlige effekt mon måle sig med et besvær, vi hermed påfører især alle de små anpartsselskaber og iværksætterselskaber?

Nå, der er jo ingen vej udenom, men måske kan vi så bruge det til at tænke over, om de ting, vi registrerer i vores virksomheder, reelt er nødvendige, eller om der er tale om tidskrævende overadministration.

Du kan (sandsynligvis) spare tid i e-conomic

Til september kan du lære at udnytte din tid bedre - i hvert fald, hvis du bruger e-conomic. Der gæster Frederik Sandgrav Regnskabsskolens kursuslokale og underviser i projektstyring og digitalisering af bogholderiet. Der er tid at spare på bl.a. fakturaregistrering, kørselsregistrering, tidsregistrering, budgetopfølgning og andre nødvendige, men tidskrævende opgaver.

Kan du også bruge din tid på noget sjovere (eller mere indbringende), så se her om ikke kurset er noget for dig:

Grundlæggende projektstyring og digitalisering af bogholderiet – e-conomic for viderekomne

Apropos kørsel ...

Reglerne for firmabiler kan være tidskrævende at sætte sig ind i, men den tid er givet godt ud, hvis du vil være sikker på ikke at snyde SKAT eller dig selv.

Heldigvis udgiver PWC hvert år en overskuelig publikation, hvor du kan få overblik over de skatte-, moms- og afgiftsregler, som du bør være opmærksom på i forbindelse med biler.

Hent PWC's Firmabiler 2017 som pdf her

Uddan dig til bogholder efter sommerferien

Der findes ikke en officiel bogholderuddannelse i Danmark, men hos os kan du få diplom på det, vi ikke er bange for at kalde "Danmarks bedste samlede uddannelse eller efteruddannelse for bogholdere".

Vi er i skrivende stund godt i gang med at uddanne hele to nye hold, som skal til eksamen om en måneds tid. Til august tager vi så fat igen, og der er (endnu) plads til dig!

Uddannelsen kan bruges, uanset om du vil kvalificeres til at søge ansættelse som bogholder, eller du vil springe ud som selvstændig.

Læs om Diplomkursus for bogholdere her

Og bemærk at der også er mulighed for at tage uddannelsen online, hvis du ikke kan komme til København.

De bedste hilsner
Regnskabsskolen

P.S. Vi har sat nye webinardatoer i kalenderen, du kan tilmelde dig. Var det noget med et webinar om fradrag? Årsafslutning? Eller er du helt ny iværksætter og skal med på et af dem om iværksætterøkonomi?