From: Regnskabsskolen/Anette Sand <post@regnskabsskolen.dk>
Subject: Beskyt dig mod it-svindel og chikane

Hej Læser

De færreste af os har lyst til at tænke på det, der kan gå galt i vores virksomheder, men indimellem må vi se de potentielle farer i øjnene, så vi kan forebygge dem.

Fradrag for tab ved svindel og tyveri - hvad med it-kriminalitet?

Hvis man bliver udsat for bedrageri eller tyveri og får et tab, så kan tabet normalt trækkes fra - hvis man altså melder det til politiet og kan dokumentere sit tab. Men det gælder ikke altid, når man er offer for it-svindel! (Læs mere på Anettes blog her.) Det første er som regel også noget, vi ved, hvordan vi skal gardere os imod, men hvad med det sidste?

Vi kan jo altid stikke hovedet i busken og lade som om, det kun er de andre, der hopper på skumle CEO-fraud-mails, men svindlerne bliver dygtigere og dygtigere, så det er næppe en god strategi i længden.

Forsvar dig mod it-kriminalitet.png

Hvis du vil vide, hvordan du kan forsvare dig mod økonomisk it-kriminalitet, så kom ind i Regnskabsskolen d. 12. februar, og hør Ida Lund fra politiets Landsdækkende center for IT-relateret økonomisk kriminalitet fortælle, hvad du kan gøre. Tag en af de sidste pladser her:

Fyraftensmøde om IT-kriminalitet – og hvordan vi forsvarer os mod den

Undgå at andre lukker din virksomhed!

Der lyder skørt, men en anden med cvr-nummer kan faktisk lukke din virksomhed. Forstået på den måde, at alle med adgang til virk.dk kan rette i andres virksomhedsoplysninger. Det betyder ikke, at alle har lov til at gøre det, men det er altså sket, at nogle har chikaneret andre på den måde.

På Anettes blog kan du se en vejledning i, hvordan du passwordbeskytter dine virksomhedsoplysninger, så det fremover kun er dig selv - eller dem du giver lov - der kan rette. Læs indlægget her:

Undgå at andre retter i dine CVR-oplysninger

Bliv opdateret på momsreglerne

Vi nævnte det sidst, men vil lige minde om det igen:

Den 20. februar holder Anette og Birger et nyt eftermiddagskursus, hvor du bliver opdateret på de momsregler, der ligger lidt ud over det sædvanlige - både i Danmark og ved handel inden for EU.

Du kan læse detaljerne og tilmelde dig her:

Moms i Danmark og udland – opdatering på reglerne 

Spar 20 % på månedens bog: Forstå dit regnskab - og dine konkurrenters

[Bog: Forstå dit regnskab]

Hvordan er et regnskab bygget op? Hvad er kapacitetsomkostninger? Hvad kan jeg bruge nøgletal til? Hvad tjener mine konkurrenter? Forstå dit regnskab – og dine konkurrenters er en lille, let læst bog, som gennemgår væsentlige begreber, du skal kende til, hvis du arbejder med virksomheders regnskab og økonomi. Hele februar sparer du 20 % på den med rabatkoden '20tilmig' (insider-tip: koden virker allerede).

Brug den her: Forstå dit regnskab - og dine konkurrenters (Bemærk at rabatkoder ikke kan kombineres)

De bedste hilsner
Regnskabsskolen