From: Regnskabsskolen/Anette Sand <post@regnskabsskolen.dk>
Subject: Nye regler om fri bil, flere virksomheder skal have revision

og nyt om biler, feriesvindel, kontantgrænse og revisionspligt

Hej Læser

I sidste nyhedsbrev lavede vi en afstemning om, hvilket emne det var mest relevant for de fleste, at vi holder et gratis webinar om, og jeres stemmer har talt:

[Billede: Afstemningsresultat]

Så vi lægger ud med en:

Invitation til gratis webinar: 9 trin til årsafslutningen

Den 18. august kl. 14 giver Anette og Birger dig  9 tips til, hvordan du tjekker dit eget regnskab. Hør om:

  • Reguleringer
    Hør om de poster, som skal reguleres i bogføringen, inden vi har et korrekt skattemæssigt resultat. Varelager, egetforbrug, repræsentation mv.
  • Afskrivninger
    Bliv opdateret på reglerne om skattemæssige afskrivninger.
  • Kontrol
    Få de vigtigste tjekpunkter, så du kan kontrollere, om dit regnskab er bogført korrekt.

For enkeltmandsvirksomhederne er der herefter kun en kort vej til færdigudfyldt oplysningsskema, når det skattemæssige resultat er på plads i bogføringen – så det er bare med at hoppe med på vognen og få det på plads med det samme.

Klik her for at tilmelde dig webinaret

Svindlere på spil i ferieperioden

Vi har før skrevet om det, men der er højsæson for den slags i ferieperioden: CEO-fraud – altså det, at nogen udgiver sig for at være firmaets direktør, som beder økonomimedarbejderne om at overføre penge.

Igen i år har to af Regnskabsskolens medarbejdere fået en falsk mail fra “direktør Anette Sand”, og hun konstaterer på sin blog, at svindlerne bliver bedre og bedre til at få deres mails til at se ægte ud.

Hop ind på blogindlægget, og se, hvad du skal passe på:

Pas på mails fra direktøren i ferieperioden

Månedens bog: Skat og moms - får du dine fradrag?

Hele juli sparer du 20 % på vores nyeste udgave af vores mest populære bog: "Skat og moms - får du dine fradrag". Du skal bare bruge rabatkoden '20tilmig' ved betaling - så bliver rabatten fratrukket.

Køb bogen her: Skat og moms - får du dine fradrag?

Kontantforbuddet nedsættes til 20.000 kr.

Ifølge Hvidvaskloven har det indtil nu været ulovligt for visse erhvervsdrivende at modtage kontanter for 50.000 kr. eller derover.

Folketinget har vedtaget at beløbet pr. 1. juli 2021 er nedsat til 20.000 kr.

Anette har linket til lovændringen på sin blog, hvis du vil læse mere:

Kontantforbuddet nedsættes fra 50.000 til 20.000 kr.

Flere brancher får revisionspligt

Et bredt Flertal i folketinget er blevet enige om at styrke indsatsen mod snyd ved at lave en ny aftale om revision. Aftalen skal “bidrage til, at færre virksomheder begår fejl i deres regnskaber og angivelser af skat og moms”. Aftalen siger noget om, i hvilke brancher problemet er størst, og det er jo nyttigt at vide som bogholder, så læs indlægget (med link til den fulde aftale) her:

Ny aftale om revisionspligt

Reglerne for fri bil er justeret pr. 1. juli

Hvis en virksomhed ejer en bil, som en medarbejder (eller ansat ejer) har til rådighed, f.eks. bruger til kørsel mellem hjem og arbejde hver dag, så er der tale om fri bil, og det skal brugeren beskattes af.

Folketinget har besluttet at ændre beregningsgrundlaget for fri bil, så fra og med 1. juli 2021 er satserne for beregning af den skattepligtige værdi ændret, miljøtillægget steget, og ladestandere til firma-el-biler fritaget for beskatning. Læs mere om ændringerne på bloggen:

Reglerne om fri bil justeret pr. 1. juli 2021

De bedste hilsner - og god sommer!
Regnskabsskolen

P.S. Du kan stadig nå at fortælle os, om vi skal lave et Diplomkursus for bogholdere i Jylland. Klik her, og udfyld det uforpligtende interesseskema. Næste hold i Valby starter d. 12. august, og du kan også altid tage uddannelsen online.